OrientCentrum HK
 
Dětské tance
Úvod » Dětské tance » Ohlédnutí za prázdninovým vystoupením na hradě Landštejn 07/2006

Ohlédnutí za prázdninovým vystoupením na hradě Landštejn 07/2006

14.07.2010
  Ohlédnutí za prázdninovým vystoupením   Ohlédnutí za prázdninovým vystoupením   Ohlédnutí za prázdninovým vystoupením
  Ohlédnutí za prázdninovým vystoupením   Ohlédnutí za prázdninovým vystoupením   Ohlédnutí za prázdninovým vystoupením

Dovolte mi krátce se zasnít a připomenout si tak několik nádherných dní prožitých na zřícenině románsko gotického hradu Landštejn v jižních Čechách. V doprovodu celé rodiny jsem dorazila na sjednaná představení za Skupinou historického šermu FORTIS z Pardubic. Jde o partu lidí, která mi opravdu přirostla k srdci. Takoví barbaři se srdcem rytířů, pravá opora skvostných dam v ještě skvostnějších šatech. Řekněte, která z nás někdy nechtěla být princeznou…? Tak přesně takhle je můžete vidět v kostýmech při představeních šermířských či při dobových tancích. Já ale vím, že je to skvělá „banda“ lidí s opravdu nakažlivým smyslem pro humor, zapálených pro věc a s fantazií, která nikdy nekončí…! Představení jsou nabitá napětím za řinčení zbraní, které pak střídají krásné tóny gotické hudby a roztančené páry rytířů s krásnými dámami. Pokaždé se na jejich představení ráda podívám, každé je originál a vždy se ráda bavím.

Pochopíte tak snadno, že i já jsem se nemohla nechat zahanbit a snažila se doplnit představení energií vydanou na 200%. Tančit orientální tanec v kamenném hradě při teplotách okolo 35 st. C a s dvacetikilovou kobrou jménem César nebylo nic snadného, ale když člověk chce… A já chtěla moc! Publikum bylo vstřícné, atmosféra výborná a César přítulný. Zkrátka a dobře, krásný prázdniny to byly, lidičky… :)

A tak na závěr patří velké díky mé rodině, která trpělivě a statečně snáší moje taneční úlety. Tak i Prcíkovi (vedoucí SHŠ Fortis) a jeho celé skupině. Andílkovi za to, že nás nenechal umřít hlady a výborně vařil i přes to, že byla na hradě zachovalá hladomorna.

Přeji Vám všem krásný zbytek léta a příště opět na tančenou. * Núr *

Fotografie